Ett nytt liv

Home / Ett nytt liv

Så har det gått två månader sedan jag stängde dörren till studion för sista gången. Sista veckan kändes det rätt trist. Hade jag verkligen tagit rätt beslut? Men när jag höll mitt pass den där sista kvällen så var det där. Avloppsvattnet. Och då kände jag mig helt säker på att det var så här det skulle vara. Jag behövde inte städa upp den här gången utan kunde bara gå därifrån. För det var inte mitt problem längre. Som frilansande yogalärare får jag fokusera på kärnverksamheten som jag kan allra bäst och som jag verkligen älskar. Att hålla klasser. Jag har lärt mig så mycket på att ha en egen studio och det är fullt möjligt att jag gör det igen, men då kommer jag nog inte att göra det ensam. Jag kunde ofta sakna att ha någon att bolla idéer med. Här kommer en lista med några av de saker jag uppskattar som frilansare.

– Ingen stress över att kanske inte få in tillräckligt för att betala de fasta kostnaderna. Lokaler är DYRA!
– Man får lön! Jag älskar att hålla klasser, men att göra det helt gratis i 3 år är nog ingens dröm.
– Tid! Vad mycket tid man får över nu när jag kan lämna passet så snart alla deltagare lämnat. Jag behöver inte stanna och städa eller vänta på någon som ska duscha i en timme.
– Så mycket mindre av det tråkiga arbetet behöver göras. Den administrative biten med bokföring och annat som aldrig varit min starkaste sida är nu minimal.
– Jag har tid att läsa alla de där yogaböckerna jag köpt, men aldrig hunnit läsa.
– Jag tycker att det är roligare än vad jag förväntat mig att vara runt på olika ställen. På de olika klasser jag har idag så kommer det helt olika människor, Jag är på en hel del gym och där kan man ha en person som gjort yoga i flera år och andra som aldrig har varit på ett yogapass tidigare och det är en härlig utmaning. Vad jag har planerat att göra får jag ibland bara glömma och helt enkelt improvisera fram något annat för att personerna framför mig inte alls är i behov av det pass jag planerat utan npgot helt annat.

Självklart finns det några saker jag saknar otroligt mycket också. Som före detta marknadsförare så kan jag sakna att sitta och spåna fram nya kampanjer. Men det jag saknar mest är definitivt alla fantastiska människor som klev in genom den där dörren på Grevgatan 16, För så gott som alla var verkligen fantastiska. Under de här åren så går de som kanske inte var så fantastiska att räkna på en hand. Jag minns fortfarande flera av de personer som var med på mitt allra första pass!

Och alla de där underbara människorna som gav mig fantastisk PR. Fina Mira med alla sina bloggkompisar som hon drog med sig och som skrev så otroligt fint om Antigravity yoga, BarreConcept och studion. PT-Fia som skrev om Yogaire i två härliga reportage i Metro, men även på bloggen och i Vecko-Revyn. Och alla de gånger jag fick vara med i tv! Jag har svårt att ta in hur makalöst mycket fin PR studion fick.

metrometro1
Min studio – på framsidan av Stockholms mest lästa tidning. Och inte bara en gång! Så otroligt stolt och glad då. Och ja – de som gör framsidan verkar älska posen Chandelier. 

Så var hittar man mig nu då? Just nu ser schemat ut så här:
På måndagar håller jag yogapass på Planet Fitness
Torsdagar är jag på Scanias egen träningsanläggning och kör AntiGravity-yoga.
Fredagar håller jag en barreklass på Yogansa.
Söndagar har jag teen yoga på Body Joy ute på Värmdö med ett härligt gäng tjejer.
Utöver det vikarierar jag lite här och där, har flera andra klasser på gång och håller även några privata klasser för företag och gamla kunder som vill fortsätta träna för mig. Inom en snar framtid kommer jag förhoppningsvis även att kunna erbjuda privata klasser för max 3-4 personer. Mer information om det kommer inom kort.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *